BAB kursus

Drømmer du om at blive chauffør for bevægelseshæmmede personer? Så tilmed dig et BAB kursus hos DEKRA i København og få mulighed for at køre sygetransport, handicap befordring samt flextrafik.  Som chauffør for bevægelseshæmmede personer har du et helt særligt ansvar over for en gruppe af borgere, der er afhængige af din kørsel, da de ikke har andre alternative muligheder for transport. Det er derfor vigtigt, at du bliver klædt godt på til at varetage jobbet. Det sikrer vi, at du bliver, hvis du tager kurset hos os.

Vi udbyder vores BAB kursus i København på dagshold, og vi har løbende nye holdstart. Det gælder derfor bare om at finde den dato, der passer dig bedst og herefter tilmelde dig til kurset. 

4,6 på Trustpilot

Forbedrer dine jobmuligheder

Engagerede undervisere

Dygtige undervisere

Vælger du at tage et BAB kursus hos DEKRA i København, bliver du undervist af vores dygtige undervisere, der selv har erfaring inden for sygetransport, handicap befordring og flextrafik området. Undervisningen på kurset består af en blanding af teori og praktiske øvelser, hvor du bl.a. lærer omkring arbejdsstillinger, evakuering fra køretøjer og hensigtsmæssige reaktioner i tilfælde af for eksempel en ulykke. Derudover lærer du også om håndteringen af passagerer, der skal tages særlige fysiske og/eller psykiske hensyn til.

En god investering

Ønsker du at gøre en god investering i din fremtid som chauffør, så er det et godt valg at tage et BAB kursus. Den ældre befolkningsgruppe er voksende, og det må derfor formodes, at flere vil få brug for særlig kørsel i fremtiden. Samtidig vil transportbranchen inden for de næste år komme til at mangle op mod flere tusinde chauffører, og du vil blive én af de eftertragtede chauffører, hvis du både har et erhvervskørekort og et BAB bevis.

Tag dit BAB kursus på blot 5 dage

Vælger du at tage dit BAB kursus hos DEKRA i København, kan du stå med dit endelige bevis i hånden efter kun 5 dage – eller muligvis kortere tid. Kurset tager 5 dage, hvis du ikke tidligere har gennemført en certificering.  Hvis du allerede har et BAB bevis fra tidligere kurser, tager dit kursus kun 3 dage.

Vær opmærksom på, at det er forskelligt, hvor mange passagerer en taxachauffør og en buschauffør må køre med. Hvis du har et kørekort til taxi, kan du køre sygetransport, handicap befordring mv. i mindre vogne med op til 8 passagerer. Hvis du derimod har et buskørekort, har du mulighed for at køre de større vogne med flere end 8 passagerer. Kørslen foregår normalvis i særlige vogne indrettet til handicap befordring.

Tilmeld dig et BAB kursus i København

Du finder en oversigt over vores kommende kurser i København her på hjemmesiden, hvor du nemt kan tilmelde dig det hold, der passer ind i din kalender. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 70 60 65 00, hvor vores kundeservice sidder klar til at hjælpe med at tilmelde dig et kursus alle hverdag fra kl. 8.00 til kl. 16.00. Henvend dig også gerne her, hvis du har spørgsmål til kurset.

For at tage et BAB kursus skal du opfylde disse krav:

> Du skal være fyldt 21 år.

> Du skal have kørekort til almindelig bil.

> Du skal have kørekort til bus eller taxa eller begge.

OBS! Antallet af passagerer du må køre med afhænger af, om du har et bus- eller taxakørekort. Med et taxakørekort må du køre med op til 9 personer inkl. dig selv. Med et buskørekort har du tilladelse til at køre med flere passagerer.

Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse kan du tage et BAB kursus gratis.

Har du ikke ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så tager dit jobcenter eller a-kasse stilling til, om de vil bevillige BAB kurset til dig.

Kontakt os på 70 60 65 00 hvis du er ledig, så hjælper vi dig videre.

Information til Jobcentre og A-kasser

Den fulde pris for kurserne er:

Introduktion til offentlig servicetrafik, 780,38 kr.

Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer, 1.786,62 kr.

Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2.614,91 kr.

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3.794,71 kr.

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2020.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Hvis du er i arbejde koster et 5 dages BAB kursus 640 kr. 3 dages kurset koster 384 kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr. pr. dag. samt tilskud fra kompetencefonde.

Har du spørgsmål til kurset eller priserne? Ring til vores kundecenter på 70 60 65 00. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2022.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.