Kundeservice 43 425 425 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Kørekort til taxa og limousine

Hos DEKRA kan du tage taxakørekort på kun seks uger, og du kan starte med det samme. Vi har ingen ventetid på vores kurser, så hvis du ønsker at køre enten taxa eller limousinekørsel, så skal du blot tilmelde dig et af vores mange dag- eller aftenhold. På Sjælland har du mulighed for at tage et taxakørekort i enten Hillerød eller København.

Hvert år har vi op mod 40.000 kursister, som er yderst tilfredse. 9 ud af 10 kursister vil anbefale os til andre.

Se næste hold her og tilmeld dig online 

En spændende branche

Som taxachauffør træder du ind i en spændende branche. Du kan køre i mange forskellige områder og på mange forskellige strækninger. Hver eneste dag har du en stor og varieret kontaktflade med mange forskellige typer af passagerer. Det er udfordrende og et stort ansvar, men det er samtidig en spændende og uforudsigelig hverdag.

Når du tager dit taxakørekort i Hillerød eller København hos DEKRA, bliver du uddannet til både at kunne køre taxa og limousine. Et taxakørekort åbner derfor for mange muligheder både i forhold til den i hverdagen mere almindelige taxakørsel, samt limousinekørselen, som ofte foregår ved særlige lejligheder. Det kan være bryllupper, store fester eller andre store begivenheder.

Krav til dig, der vil køre taxa

Hvis du ønsker at tage et taxakørekort hos DEKRA, er der kun nogle få krav, du skal leve op til. Du skal mindst være 21 år eller fylde 21 år, mens du tager dit kørekort til taxa. Desuden skal du have kørekort til almindelig bil. Du skal også kunne tale det danske sprog på et niveau, der svarer til ”Prøve i dansk 3”. For at tage et taxakørekort skal dit syn desuden være i orden. Du må maksimalt have 0,5 på dit dårligste øje og 0,8 på dit bedste. Er du i tvivl, om du lever op til nogle af kravene, er du velkommen til at kontakte DEKRA.

Derudover er det i nogle sager en hindring, hvis du er tidligere straffet. Når du søger om taxakørekort, vil det være Borgerservice, der kigger på dette. I Region Hovedstaden er det dog Taxinævnet, der vurderer ansøgningen om kørekort.

En investering i jobmuligheder

Ønsker du at investere i din fremtid ved at tage et taxakørekort? Så står DEKRA klar med et kursus, som kan hjælpe dig i gang. Er du ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er et kørekort til lastbil GRATIS. Du kan eventuelt kontakte fin A-kasse eller fagforening for at høre nærmere om, hvorvidt det er en mulighed for dig.

Hvis du er i arbejde, har du selvfølgelig også mulighed for at tage kurset. Det tager i alt 25 dage, og din pris er 2700 kroner for hele forløbet.  Herudover skal du dog påregne visse gebyrer: Prøvegebyr på 600 kroner til politiet, lægeattest til 600 kroner, pasbillede til cirka 50 kroner samt førerbevis til 600 kroner, som betales til egen kommune/deres Borgerservice.

Herudover har du mulighed for et tilkøb af et E-learningsværktøj, der hedder Køreklar. Det er et elektronisk program, som indeholder lærings-teoriprøver, der kan hjælpe dig med repetition. Prisen for dette værktøj er cirka 400 kroner.


  • AMU-mål 46927 Personbefordring med taxi, 25 dage, 2.700 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • 1 x Førerbevis á ca. 600 kr. (til egen kommune/borgerservice)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2017

Omtalte AMU-mål er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning. For yderligere oplysninger henvises der til www.dekra.dk 

43 425 425

Jeg har et spørgsmål.

Ring mig op.

Navn *
Telefon *