Kundeservice 43 425 425 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Tag et kørekort til bus

Vil du gerne have et job med stort ansvar og stor kontaktflade? Så kan du tage dit kørekort til bus hos DEKRA. Ved at tage buskørekortet åbner du flere jobmuligheder for dig selv i både Danmark og udlandet. I løbet af de kommende år vil transportbranchen nemlig komme til at mangle op mod 2500 chauffører, og du kan være en af dem, der bliver eftertragtet til et af disse jobs.

Se hvilke datoer du kan tage dit buskørekort

Som buschauffør kan du enten blive rutechauffør eller turistchauffør. Du kan både køre de kortere strækninger og de længere. Et job som buschauffør åbner altså op for mange muligheder .

Kom i gang med det samme

Hos DEKRA kan du gå i gang med dit kørekort til bus med det samme. På Sjælland har du muligheden for at tage dit kørekort i København. Vores kurser er af høj kvalitet, og vi sørger for at følge med alle nye lovkrav, der kommer til chauffører.

Dit kursus kan du tage enten om dagen eller om aftenen - når det passer bedst ind i din hverdag. Vi har ingen ventetid på kursusstart, så vi er klar til at byde dig velkommen, så snart du har mulighed for det.

Mulighed for gratis kursus

Er du ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er et kørekort til lastbil GRATIS. Der er dog nogle kriterier, som du skal opfylde. Kurset modsvarer den tidligere mulighed for seks ugers selvvalgt uddannelse. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre, om det er en mulighed for dig. Læs om 6 ugers jobrettet uddannelser her

For personer i job vil den samlede pris for kørekort til bus i alt være 3.540 kroner. Du har dog mulighed for at søge om løntabsgodtgørelse samt støtte fra kompetencefonde. Herudover skal du påregne diverse gebyrer til blandt andet lægeattest og pasbillede.

Mulighed for mere

Når du har taget dit buskørekort, ender din uddannelse dog ikke nødvendigvis her. Som nyuddannet buschauffør begynder de fleste med et job som enten rute- eller turistbuschauffør. Når de har kørt to år i Danmark, må de køre uden for landets grænser. Du kan dog også bygge nogle supplerende kurser på dit kørekort, hvilket giver dig helt nye muligheder som chauffør.

Et af de mest populære kurser som buschauffør, er kurset, hvor du bliver certificeret til at køre med handicappede, ældre og syge personer. Du kan også tage kurser inden for rutebus og billettering.

Kun få krav

Hvis et job som buschauffør har vækket din interesse, er du altid velkommen til at kontakte os hos DEKRA. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at afklare dine muligheder. Der er dog nogle få krav, som du skal leve op til for at kunne tage kørekortet til bus hos os.

Du skal kunne det danske sprog på et sådant niveau, at du kan bestå prøven ”Prøve i Dansk 2”. Du må desuden have tilstrækkeligt syn på dine øjne – henholdsvis 0,8 og 0,5 på det værste og det bedste øje. Som minimum skal du fylde 21 år under kurset. En anden hindring kan være, hvis du er tidligere straffet. Her vil Borgerservice træffe afgørelse, når du ansøger om kørekort til bus.

_____________________________________________________

  • AMU-mål 40531 Personbefordring med bus, 30 dg, 3.540 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 2 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 155 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 2 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2018

Omtalte AMU-mål er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning. For yderligere oplysninger henvises der til www.dekra.dk 

43 425 425

Jeg har et spørgsmål.

Ring mig op.

Navn *
Telefon *